KLICK DI SINI KALAU ANDA BLOGGER

Thursday, 1 December 2011

TRANING KT PERMATA CAMAR

Kemarin 1/12/2011 teman Nu'man berlatih takedown kat Permata Camar, Kepadang, Kuantan...Permata Camar nie umah penempatan anak-anak yatim..setiap hr Selasa dan Khamis Sir Shah (guru takedown Nu'man)  mengajar kt sini...Nu'man plak kena giat berlatih untuk kejohanan 17-18 Dis nanti.

Budak-budak dah bersiap sedia nak berlatih
                                                          Papan tanda Permata Camar
                                                           Mana Nu'man yek????
                                                                       
                                              Nampak x budak yang bertali pinggang HIJAU


                                                     Numan khuysuk berlatih







Tuesday, 22 November 2011

MAJLIS KONVOKESYEN TADIKA KHALIFAH SENTIST....:-)

Tanggal 19/11/2011 Majlis Konvo untuk Tadika Nurin...Abah dgn Abang x dapat nak ikut sebab Abah teman Abang ambik ambik Augerah kat Sekolah dia....Abang Nu'man dalam no 7 terbaik dalam seluruh darjah 5 kat sekolah dia tu...so...Ibu dengan Adik Fizi ajelah teman Kak Nurin kat Majlis Konvo dia....Masjlis nie buat kat Indera Sempura Resort...dekat aje dengan rumah kitaorang....Majlis sart pukul 10 pg...habis jam 1 tenghari....Ibu cuma sempat ambik sikit aje gambar Kak Nurin kat majlis tu.....jom layan...zazzz.....


Majlis Konvokesyen dan Hari Penghargaan
Tadika Khalifah Sentist


                                                              Nurin Hazira binti Nizam
                                                               Nurin Dan kawan-kawan Tadika
                                                           Nurin sedang menyanyi lagu
                                                             Nurin terima sijil
                                                          Nurin berbaris masa nak terima sijil
                                                                Nurin berjubah dan sijil

Aku, Nurin Dan Fizi
                                                                                                         

Hepi Belated Besday....


TANGGAL 20/11/2011

GENAPLAH USIA ANAK DARAKU SORANG NIE...NURIN HAZIRA BINTI NIZAM.....

SEMOGA NURIN AKAN MENJADI ANAK KEBANGAAN BUAT IBU, ABAH, ABANG DAN ADIK DI DUNIA DAN AKHIRAT...AMIN..:-)

Wednesday, 16 November 2011

Kejohanan TaekwonDo Malaysia 2011


Baru aje dapat tahu yang anak sulung aku terpilih untuk mennyertai Kejohanan TaekwonDo Malaysia 2011 bertempat di Stadium Titiwangsa, KL pada 17- 18 Disember 2011....kebetulan plak 17hb Dis tu ulangtahun Besday aku....so hehehhee....harap2 adalah special hadiah tu nanti....hehehehe:-)

Wednesday, 2 November 2011

AKU CABUT GIGI...

Ok x title aku tu...hehehhehe....ni nk citer sikit kemarin pi cabut gigi kat Uia (Universiti Islam Antarabangsa), Kuantan...gigi gerham aku dah rosak degan reput terpaksalah dicabut...huhuhu....:-(

Ingatkan gigi blh diselamatkan tp last-last dh boleh diselamatkan dh...teruk juga nk cabut gigi geraham sebatang ini pun...mula2 Dr Pelatih yg buatkan...masa dia check mula-mula tu..dia kata mcm gigi aku nie blh diselamatkan lg tp bila dia minta pendapat Dr Pakar,kata baik cabut dr simpan takut nanti teruk plak....

Dr Pelatih tu..siap bg bius kat aku...dia kata ubat bius ni akan buat aku rasa kebas....ubat nie blh tahan sampai 2 jam....Dr Pelatih tu mulalah nk cabut gigi aku...tp gigi aku last-last Dr Pakar yg buat...teruk jugalah nk mengeluarkan gigi geraham aku nie....Dr tu guna alat...bunyi mcm nk drill dinding aje..huhu...nyliurnya dengar...berdebar-debar rasanya....

Setelah hampir 2jam...akhirnya berjaya juga gigi geraham aku dicabut...(lupa plak nk tangkap gambar gigi)...panjangnya gigi geraham aku....balik umah aje..bila ubat bius dah habis mulalah aku rasa sakit...tp alhamdulilah hari nie dh ok dh...

Itu saja citer saya...hehehehe....layan zazzz...........

Tuesday, 1 November 2011

TAK SABAR RASANYA...

Tak sabar rasanya nak balik kampung (Kedah) raya haji nanti...last balik time raya posa hari tu aje....kira-kira dh 2 bln macam tu dh x balik....masa balik raya posa tu...x berapa seronok sbb adik ipar kemalangan..so keluarga belah mertua x beria beraya sangat...

Aku start bercuti 4 hb Nov 2011 sampai  9 hb Nov 2011...dapatlah dok kat kampung lama sikt...dh dok jauh-jauh nie kena plan cuti betul-betullah...tak tau lg apa plan balik raya nanti sbb Abah diaorang ada buat korban juga....ingat dulu nak buat kenduri tp rasanya x kot..sbb adik ipar pun baru kluar hospital..kesian plak kat mak dgn ayah mertua....

Insyallah semoga selamat sampai dan balik nanti...amin..:-)

 

Tuesday, 18 October 2011

TEST..TEST..TEST...

Dah 2 minggu berturut-turut ada test plak...minggu lps test Sistem Mekanikal & Eletrikal...minggu nie test Persamaan Terbitan dgn Sistem Pengaturcara Komputer (VB)..biasalah study dah berumur nie..otak pun makin lembap dah..hehehe..apa-apa pun Wish Me Luck..k...:-)

Thursday, 6 October 2011

BELANJAWAN 2012

Salam semua...ptg nie buat smua org yg keje sbg kakitangan awam mesti ternanti-nanti apa yg akan diumumkan ole PM (Dato' Najib) petang nie....

Bagi aku, lebih nak kepada pelarasan gaji daripada bonus 2 bln....kalau pelarasan gaji bertambahlah juga kenaikan tahunan nanti...tp kalau dpt bonus 2 bln...kejap aje habis...barang2 sure naik nanti sbb dapat bonus....

Kita tunggu ajelah apa nk diumumkan petang nie...harap2 adalah rezeki yang lebih baik untuk org yg keje gomen nie...Amin..:-))

Wednesday, 5 October 2011

NURIN HAZIRA...:-)

Kemarin lepas keje ambik Nurin (kakak) kat tadika + nursey...teacher dia tanya samada aku nk hantar dia ke situ lg x untuk thn depan...aku kata nak ler..Teacher dia bagitau yang Nurin malas nk bercakap bila teacher2 dia kat Tadika tu tanya dia...tp bila dgn kwn2 dia ok plak ...tp kalau umah dia faham apa arahan yang aku, ayah dgn abang dia bg....

Teacher dia tanya kot2 aku ada nak hantar dia ke tmpt lain sbb teacher dia kata mcm dia nie perlukan "perhatian yang lebih'..dan teacher dia takut dia x blh nk handle Nurin...kalau Nurin masih mcm nie juga...Aku ckp kata kat teacher dia kalau dulu sebelum hantar Nurin ke Tadika nie...Nurin lg teruk...cakap bahasa apa ntah..lg kami x faham (bahasa Jerman kot)...hehehhe....sekarang nie anak ibu dh pandai dh kan..dh faham arahan....kencing dgn berak pun dh pandai basuh sendiri..nak air pun blh buat sendiri tuang dalam cawan...dh pandai kaler2 gambar....:-)..Mungkin Nurin perlukan masa lg..tapi hopefully aku harap dia akan boleh dan faham arahan dr teacher2 dia nanti...ibu risau pasal Nurin...aku ada kawan yang anak dia darjah 2 baru blh bercakap dengan betul..dia kata aku x payah risau....Nurin sendiri akan tau mcm mana nanti...harap2 mcm tulah..Amin..:-))
Nurin ..Ibu sayang kt Nurin sgt2 tau..:-)...

SALAH AKU KER????

Entah bila difikir-fikirkan salah aku ker sbb aku x habis2 belajar nie...siapa yg tak mau habis on time...aku pun nak,nak sgt2... tp apa yang aku boleh buat...dulu aku nk sambung study sbb aku nak kluar dr tempat aku keje dulu(JKR Balik Pulau), aku nk beljar sebab aku nak cari peluang yang lebih baik untuk masa depan karier aku dan untuk masa depan family aku...tup-tup sepanjang aku belajar nie.... banyak benda yang berlaku...sepatutnya pengajian aku 4 1/2 tahun aje...tp skrg nie dah hampir 6 thn dh berlalu tp aku msih belum menamatkan pengajian aku....huhuhu:-((((sedih sgt2)

Dalam tempoh pengajian aku nie, aku dh tangguh 2 sem ( setahun) sbb bersalin..anak no 3 dgn no 4...dalam pada itu ada paper yg aku drop dgn gagal (byk paper plak tu...huhuhu)...aku ambik coz Civil Eng..subjek Maths dgn Mekanik Bahan juga Desgin..sepatutnya dh jadi makan dan sebati dgn aku tp tiba2 subjek2 tulah buat aku fail paper....aku hanya perlukan 3 sem (1 1/2 thn) lg untuk menghabiskan semua subjek2 aku tu....tp entahlah.....dah hampir 6 thn aku sambung belajar nie...harap2 dalam masa 1 1/2 nanti (2013) aku dpat menghabiskan dan dpat menggeam segulung ijazah.....:-)

Semakin aku untuk menghabiskan semakin banyak pulak halangan, cubaan dan cabaran yaang aku perlu hadapinya...Hari-hari biasa aku jadi seorang  isteri, ibu dengan pekerja....aku akan cuba sebaik mungkin settlekan hal-hal umah (dr Isnin smpi Jumaat) bila hujung minggu (hari Sabtu dgn Ahad) aku jadi seorang pelajar plak...tiap2 aku kena turun KL sbb kelas aku kat Kl...kalau x tahan dengan rutin macam tu rasanya aku dh lama give up dh tp mengenangkan masa, duit dh habis banyak untuk 6 tahun nie...kenapa perlu persoalkan untuk tempoh  1 1/2 tahun ni?????aku perlukan sokongan bukannya tahu nak patahkan semangat dan mempertikaikan kenapa aku gagal....:-((

Monday, 3 October 2011

BOSAN...BOSAN..BOSAN...

Entahlah kenapa skrg nie aku rasa teramat bosan...keje kt Pahang x seronok..huhuhu...study aku kt SPACE UTM tinggal lg 3 sem (1 1/2 thn) lg bru hbs....x sabar nk hbs..nk mintak tukar balik ke kampung halaman....suasana dan persekitaran kat sini (pantai timur) x sama mcm belah Utara...merindui saat2 masa kt sana dulu.....

Friday, 12 August 2011

SALAM SEMUA..

BRU NAK BELAJAR BUAT BLOG....

AKU, HUZAINA BINTI HASHIM....ISTERI KEPADA NIZAM BIN ABDULLAH SERTA IBU KEPADA NU'MAN HAZMI, NU'MAN HAFIY, NURIN HAZIRA DAN NU'MAN HAFIZI..BERUMUR 37 TAHUN....BERKERJA SEBAGAI PENOLONG JURUTERA DI JKR PAHANG....AKU ADA BUAT BISNES SAMPINGAN ONLINE...Nh Collections...Singgahlah kot2 ada yang berkenan nanti..heheh