KLICK DI SINI KALAU ANDA BLOGGER

Tuesday, 18 October 2011

TEST..TEST..TEST...

Dah 2 minggu berturut-turut ada test plak...minggu lps test Sistem Mekanikal & Eletrikal...minggu nie test Persamaan Terbitan dgn Sistem Pengaturcara Komputer (VB)..biasalah study dah berumur nie..otak pun makin lembap dah..hehehe..apa-apa pun Wish Me Luck..k...:-)

Thursday, 6 October 2011

BELANJAWAN 2012

Salam semua...ptg nie buat smua org yg keje sbg kakitangan awam mesti ternanti-nanti apa yg akan diumumkan ole PM (Dato' Najib) petang nie....

Bagi aku, lebih nak kepada pelarasan gaji daripada bonus 2 bln....kalau pelarasan gaji bertambahlah juga kenaikan tahunan nanti...tp kalau dpt bonus 2 bln...kejap aje habis...barang2 sure naik nanti sbb dapat bonus....

Kita tunggu ajelah apa nk diumumkan petang nie...harap2 adalah rezeki yang lebih baik untuk org yg keje gomen nie...Amin..:-))

Wednesday, 5 October 2011

NURIN HAZIRA...:-)

Kemarin lepas keje ambik Nurin (kakak) kat tadika + nursey...teacher dia tanya samada aku nk hantar dia ke situ lg x untuk thn depan...aku kata nak ler..Teacher dia bagitau yang Nurin malas nk bercakap bila teacher2 dia kat Tadika tu tanya dia...tp bila dgn kwn2 dia ok plak ...tp kalau umah dia faham apa arahan yang aku, ayah dgn abang dia bg....

Teacher dia tanya kot2 aku ada nak hantar dia ke tmpt lain sbb teacher dia kata mcm dia nie perlukan "perhatian yang lebih'..dan teacher dia takut dia x blh nk handle Nurin...kalau Nurin masih mcm nie juga...Aku ckp kata kat teacher dia kalau dulu sebelum hantar Nurin ke Tadika nie...Nurin lg teruk...cakap bahasa apa ntah..lg kami x faham (bahasa Jerman kot)...hehehhe....sekarang nie anak ibu dh pandai dh kan..dh faham arahan....kencing dgn berak pun dh pandai basuh sendiri..nak air pun blh buat sendiri tuang dalam cawan...dh pandai kaler2 gambar....:-)..Mungkin Nurin perlukan masa lg..tapi hopefully aku harap dia akan boleh dan faham arahan dr teacher2 dia nanti...ibu risau pasal Nurin...aku ada kawan yang anak dia darjah 2 baru blh bercakap dengan betul..dia kata aku x payah risau....Nurin sendiri akan tau mcm mana nanti...harap2 mcm tulah..Amin..:-))
Nurin ..Ibu sayang kt Nurin sgt2 tau..:-)...

SALAH AKU KER????

Entah bila difikir-fikirkan salah aku ker sbb aku x habis2 belajar nie...siapa yg tak mau habis on time...aku pun nak,nak sgt2... tp apa yang aku boleh buat...dulu aku nk sambung study sbb aku nak kluar dr tempat aku keje dulu(JKR Balik Pulau), aku nk beljar sebab aku nak cari peluang yang lebih baik untuk masa depan karier aku dan untuk masa depan family aku...tup-tup sepanjang aku belajar nie.... banyak benda yang berlaku...sepatutnya pengajian aku 4 1/2 tahun aje...tp skrg nie dah hampir 6 thn dh berlalu tp aku msih belum menamatkan pengajian aku....huhuhu:-((((sedih sgt2)

Dalam tempoh pengajian aku nie, aku dh tangguh 2 sem ( setahun) sbb bersalin..anak no 3 dgn no 4...dalam pada itu ada paper yg aku drop dgn gagal (byk paper plak tu...huhuhu)...aku ambik coz Civil Eng..subjek Maths dgn Mekanik Bahan juga Desgin..sepatutnya dh jadi makan dan sebati dgn aku tp tiba2 subjek2 tulah buat aku fail paper....aku hanya perlukan 3 sem (1 1/2 thn) lg untuk menghabiskan semua subjek2 aku tu....tp entahlah.....dah hampir 6 thn aku sambung belajar nie...harap2 dalam masa 1 1/2 nanti (2013) aku dpat menghabiskan dan dpat menggeam segulung ijazah.....:-)

Semakin aku untuk menghabiskan semakin banyak pulak halangan, cubaan dan cabaran yaang aku perlu hadapinya...Hari-hari biasa aku jadi seorang  isteri, ibu dengan pekerja....aku akan cuba sebaik mungkin settlekan hal-hal umah (dr Isnin smpi Jumaat) bila hujung minggu (hari Sabtu dgn Ahad) aku jadi seorang pelajar plak...tiap2 aku kena turun KL sbb kelas aku kat Kl...kalau x tahan dengan rutin macam tu rasanya aku dh lama give up dh tp mengenangkan masa, duit dh habis banyak untuk 6 tahun nie...kenapa perlu persoalkan untuk tempoh  1 1/2 tahun ni?????aku perlukan sokongan bukannya tahu nak patahkan semangat dan mempertikaikan kenapa aku gagal....:-((

Monday, 3 October 2011

BOSAN...BOSAN..BOSAN...

Entahlah kenapa skrg nie aku rasa teramat bosan...keje kt Pahang x seronok..huhuhu...study aku kt SPACE UTM tinggal lg 3 sem (1 1/2 thn) lg bru hbs....x sabar nk hbs..nk mintak tukar balik ke kampung halaman....suasana dan persekitaran kat sini (pantai timur) x sama mcm belah Utara...merindui saat2 masa kt sana dulu.....