KLICK DI SINI KALAU ANDA BLOGGER

Wednesday, 5 October 2011

SALAH AKU KER????

Entah bila difikir-fikirkan salah aku ker sbb aku x habis2 belajar nie...siapa yg tak mau habis on time...aku pun nak,nak sgt2... tp apa yang aku boleh buat...dulu aku nk sambung study sbb aku nak kluar dr tempat aku keje dulu(JKR Balik Pulau), aku nk beljar sebab aku nak cari peluang yang lebih baik untuk masa depan karier aku dan untuk masa depan family aku...tup-tup sepanjang aku belajar nie.... banyak benda yang berlaku...sepatutnya pengajian aku 4 1/2 tahun aje...tp skrg nie dah hampir 6 thn dh berlalu tp aku msih belum menamatkan pengajian aku....huhuhu:-((((sedih sgt2)

Dalam tempoh pengajian aku nie, aku dh tangguh 2 sem ( setahun) sbb bersalin..anak no 3 dgn no 4...dalam pada itu ada paper yg aku drop dgn gagal (byk paper plak tu...huhuhu)...aku ambik coz Civil Eng..subjek Maths dgn Mekanik Bahan juga Desgin..sepatutnya dh jadi makan dan sebati dgn aku tp tiba2 subjek2 tulah buat aku fail paper....aku hanya perlukan 3 sem (1 1/2 thn) lg untuk menghabiskan semua subjek2 aku tu....tp entahlah.....dah hampir 6 thn aku sambung belajar nie...harap2 dalam masa 1 1/2 nanti (2013) aku dpat menghabiskan dan dpat menggeam segulung ijazah.....:-)

Semakin aku untuk menghabiskan semakin banyak pulak halangan, cubaan dan cabaran yaang aku perlu hadapinya...Hari-hari biasa aku jadi seorang  isteri, ibu dengan pekerja....aku akan cuba sebaik mungkin settlekan hal-hal umah (dr Isnin smpi Jumaat) bila hujung minggu (hari Sabtu dgn Ahad) aku jadi seorang pelajar plak...tiap2 aku kena turun KL sbb kelas aku kat Kl...kalau x tahan dengan rutin macam tu rasanya aku dh lama give up dh tp mengenangkan masa, duit dh habis banyak untuk 6 tahun nie...kenapa perlu persoalkan untuk tempoh  1 1/2 tahun ni?????aku perlukan sokongan bukannya tahu nak patahkan semangat dan mempertikaikan kenapa aku gagal....:-((

No comments:

Post a Comment